Bloesemkids

Edelsteentherapie voor kinderen


Edelstenen zijn heel goed inzetbaar als therapie bij kinderen, maar niet alle stenen zijn geschikt. De werking kan te hevig zijn, daarom gaat mijn voorkeur ernaar uit om te werken met edelstenen met een zachte, fijne energie.

Net als bij de Bloesemtherapie, weten kinderen vaak heel goed intuitief aan te geven welke steensoort op dit moment het best bij hen past. Laat kinderen daarom, wanneer dit mogelijk is, zelf bepalen welke steen het nodig heeft.


Voor de verschillende leeftijden zijn er verschillende toepassingen. Bij baby's kan er een steen aan het voeteneind in het wiegje of bedje worden neergelegd, of op een andere plek in het kamertje, zolang ze er zelf niet bij kunnen, Dit in verband met stikkingsgevaar. Ook kan de energie van de steensoort verwerkt worden in een remedie. Bij wat oudere kindjes kun je een sieraad, zoals een ketting of armbandje laten dragen, of een knuffelsteentje in de broekzak meegeven. Ook kun je de steen onder het kussen of op het nachtkastje leggen.


Edelstenen die veel gebruikt worden voor kinderen zijn o.a. Amazoniet, Amethist, Bergkristal, Rozenkwarts, Aquamarijn, Aventurijn, Boomagaat enTijgeroog.

Maar er zijn nog veel meer edelstenen die zeer geschikt zijn en een fijne ondersteunende werking hebben. In de webwinkel hebben wij een uitgebreid assortiment aan edelsteen producten voor kinderen. Bij deze producten vind je steeds een uitgebreide omschrijving over de toepassing van de steen voor kinderen. In dit Blog zal ik ook geregeld een uitgebreidere toelichting geven over edelstenen en hun werking. Heb je een specifieke vraag over een product? Of zoek je een product wat je niet in de webwinkel kunt vinden? Stuur een mail met je vraag naar info@beleefleer.nl en wij helpen je met veel plezier!